"Svoju granolu som začala piecť pred 12 rokmi a trúfam si povedať, že som pochopila princíp jej vypečenosti," hovorí Barbora Karpíšková, majiteľka bistra Bjukitchen.

To, že si na creammy.cz alebo v našom karlínskom concept store môžete kúpiť skvelú Bjukitchen granolu, už určite viete. My vám teraz s radosťou prinášame krátky rozhovor s Bárou Karpíškovou, mamou Cypriána, autorkou kuchárky a majiteľkou bistra Bjukitchen, ktoré pred nedávnom oslávilo rok od svojho otvorenia.

L1190557_Bara_Karpiskova_CB

Báro, keby ste to mala zhrnúť, aký bol ten posledný rok?

Rýchly, zábavný, miestami dosť náročný, ale predovšetkým krásny. Viem dobre balansovať medzi prácou a pohodou, takže aj keď som mala dosť práce, riadne som sa za to odmenila chatičkou alebo prechádzkou s kamarátkou.

Je niečo, čo by ste urobili inak a naopak, čo myslíte, že sa naozaj podarilo?
Snažím sa poučiť z chýb, ale v mojej povahe je veci vyskúšať a presvedčiť sa na vlastnej koži. Takže asi by som spätne nič nemenila, ale možno by som na seba nemusela byť taká prísna, aj keď to je tiež súčasť mojej povahy. Chcem veľa od seba i od druhých.

Prezradíte, na čo sa môžeme tešiť v letnom menu?
Samozrejme na jahodové knedlíky a rozhodne sa vráti aj šalát s melónom.

Čo má v Bju najradšej Cyprián – tipujem zmrzlinu? :-)
Ako kedy, Cyprián má naozaj rád našu omeletu, kysnutý malinový koláč a studené kakao. Linecké sušienky cestou zo škôlky sú tiež často ocenené. A samozrejme zmrzlina so sprinkles je tiež v jeho Top 5!

Plánujete nejaké ďalšie akcie, ako bola slávnostná večera v Bju?
Plánujeme! Rádi by sme konečne otvorili pár večerov s naturálnym vínom, pizzou a malými tanierikmi nejakých dobrôtok.

Ako vyzerájú vaše rodinné víkendové raňajky?
Cyprián má strašne rád také malé palacinky, ktoré majú skôr veľkosť lievanca, takže väčšinou ma cez víkend budí so slovami: maminko, vieš, čo je dneska za deň? Voľnoooooo :)

Ja si najprv ako každý iný deň uvarím hrnček filtru, pretože prakticky zaspávam s myšlienkou naň a potom si urobím vajíčko na mäkko, nakrájam si trochu ovocia alebo zeleniny a upečiem si toast.

IMG_9341

V Creammy v Karlíne, na Letnej a na e-shope www.creammy.cz máme možnosť ponúkať vašu granolu – máme všetky príchute a nemôžeme sa zhodnúť, ktorá je najlepšia – ako to robíte, že je tak dokonalá?

To ma naozaj teší. Svoju granolu som začala piecť pred 12 rokmi a trúfam si povedať, že som pochopila princíp jej vypečenosti. Dlho som to robila pre zábavu, pre deti, pre kamarátov, pre radosť. Napríklad kakaovo-kokosová bola jednu dobu u nás doma absolútne MUST, keď sme išli na prázdniny, musela som ju napiecť 3 kilá, aby sme prežili. Ja si momentálne ulietavam na pistáciovej, Cipí to dosť točí, takže doma máme rovnako všetky.

V hlave už mám pár ďalších, takže teraz už len nájsť ten čas.

Ďakujeme za rozhovor. Budeme sa tešiť. A vy si nenechajte ujsť našu zľavovú akciu na granolu Bjukitchen ZDE.